26.11.2020

4 grunner til hvorfor anodene ikke fungerer som de skal

Guide
Hjemicon-breadcrumbNyhetericon-breadcrumb
4 grunner til hvorfor anodene ikke fungerer som de skal

Noen ganger kan det hende at anodene ikke er så effektive som de burde være - kanskje metallet under har korrodert eller anoden i seg selv ikke har korrodert som den skal. Nedenfor gir vi deg fire vanlige grunner til funksjonsfeil i offeranoder:

1) Bruk av upassende materialer

Materialet i offeranoden må alltid være mindre edelt enn metallet det skal beskytte, ellers vil den ikke danne en negativ ladning og blir uegnet til å absorbere den korrosjonen som oppstår. Hvis du for eksempel fester en sinkanode til en aluminiumsplate på båten, vil det ikke oppstå en elektrisk strøm fordi sink er mer edelt enn aluminium.

2) Eksterne Elektriske Strømmer

Eksterne elektriske strømmer som ikke er relatert til den elektriske strømmen som oppstår mellom metallet og offeranoden, kan forårsake interferens. Dette kan for eksempel oppstå når båter og skip i nærheten gjennomfører feltmålinger.

3) Dårlig Kontakt

Offeranoden må ha fullstendig kontakt med metallet under. Det vil si at hvis du maler anoden eller området på metallet den er festet på, eller det finnes skitt eller rust på metallet, vil ikke den elektriske strømmen bli like sterk mellom de to materialene.

4) Elektrisk Ladning mellom Metaller

Andre metaller i vannet som er i nærheten av offeranoden kan avlede elektronene som oppstår mellom metallet og anoden. Skip som ligger for nærme hverandre kan forårsake et elektrisk felt i vannet som gjør at de respektive anodene blir forstyrret og som dermed reduserer effektiviteten av anoden.

Trenger du råd og veiledning til hvilke anoder du bør bruke, eller behøver du hjelp med montering av anoder? Ta kontakt i dag så hjelper vi deg med det du trenger.

(kilder: opferanode24.de, bilde: shaah-shahidh/unsplash.com)